Undvik repor med skärmskydd

De flesta moderna smartphones är idag ganska svåra att repa. Att tappa mobilen i grus eller om den skulle råkas dra över en trubbig yta kan dock leda till repor. Det finns sätt att skydda mobilens skärm mot repor, men det är aldrig en garanti. Var alltid försiktig när du använder mobilen då ny skärm kan vara väldigt dyrt att byta.

Likvärdiga produkter i samma prisklass

Det som är skönt med skärmskydd är att det för en gångs skull inte innebär tusentals olika val och prisklasser. Skärmskydden är i nästan alla fall baserade på härdat glas som träs över skärmen. Prislappen brukar hamna på runt 300 kronor. Letar man noggrant går det säkert att hitta dyrare och billigare alternativ, men i det stora hela är det svårt att göra fel val här. Köp ett skydd som fått bra omdöme bland recensenter och konsumenter och lägg istället tid på andra tillbehör till din mobil.

Ett skärmskydd är annars ovärderligt då det är ett så enkelt sätt att minska risken för tråkiga repor som inte går att få bort. Det finns också skydd som träs runt hela mobilen, ungefär som ett skal. Bland annat Expressen har gjort en del tester för skärmskydd om du vill läsa på om de olika varianterna.