Mobiltillbehör och smart energiförbrukning

Mobiltelefonen är något som används mer eller mindre av vuxna människor. En vuxen person använder mobiltelefonen i snitt 4-5 timmar per dygn. För att mobilen ska hålla länge och klara av vardagens påfrestningar är det viktigt att du använder bra mobilskydd. Mobiltelefoner som används ofta och mycket behöver laddas. Om du vill spara ström och pengar ska du se till att du använder rätt mobiltillbehör och på rätt sätt. Om du vill få bättre koll på din ström finns det elmätare som används för att mäta förbrukad energi och som går att montera på din värmekälla i din bostad. Om du har en sådan mätare får du väldigt bra kontroll över din elförbrukning i din fastighet, vilket är en klar fördel om du vill försöka minska den.

Minska elförbrukningen

När du ska köpa nya produkter till hushållet är det en bra idé att du väljer energieffektiva produkter. När du väljer sådana produkter kan du spara en hel del pengar, framförallt om du har flera produkter som är energisnåla. Det finns också en annan lösning i form av wifi-pluginkontakter som du kan styra via en app på telefonen. Du får fullständig kontroll över dina elektriska hushållsapparater och kan minska elräkningen. Om du har en sådan kontakt kan exempelvis appen skicka meddelanden om du har glömt att stänga av en apparat.

Dra ut mobilladdaren

Mobilladdaren är ett mobiltillbehör som du använder ofta. Du kanske inte tror det men det är skillnad på laddare och laddare. Vissa laddare har tre gånger längre laddtid än andra, vilket gör att den förbrukar mycket mer energi. En del laddare levererar helt enkelt inte den ström som de utlovar. När du ska köpa en laddare, var då noga med att köpa en som håller måttet. Ett tips är att när du har laddat din mobil färdigt ska du dra ut laddaren. Den fortsätter att dra ström så länge den sitter i uttaget.