Hörlurar och öronsnäckor

Hörlurar och öronsnäckor är troligen de vanligaste mobiltillbehören som finns på marknaden idag. Det är också den kategori som har flest valmöjligheter. Det är svårt att hitta de bästa och mest prisvärda produkterna eftersom det finns så enormt stort utbud. Jag ska här åtminstone försöka ge tips på vad du bör tänka på när du ska köpa nya hörlurar till din mobil.

Osynliga eller ljudkvalitet?

Skillnaden mellan hörlurar och öronsnäckor är dels priset, dels storlek och ljudkvalitet. Hörlurar är alltid större och nästan alltid dyrare – men erbjuder också klart bättre ljudkvalitet än öronsnäckor. Hörlurar finns i flera olika varianter och i extremt varierade prisklasser. Här är det bäst att gå på vad som är beprövat. Gör lite efterforskningar på nätet, se vad folk rekommenderar och utgå från det så bör du hitta rätt.

Öronsnäckor har fördelen att de är diskreta och ofta går att köpas till ett överkomligt pris. Komfort är viktigt här. Fel snäckor kan inte bara göra ont, de kan också glida ur. Ska du använda öronsnäckor på löprundor eller på gymmet så testa de gärna innan. I snabb rörelse är det viktigt att de sitter kvar i öronen för att undvika att de är i vägen.