Gör mobilen till en stereoanläggning – del 1

Om du har en smartphone med Spotify installerat och ett par hörlurar, så har du alltid en perfekt musikanläggning med dig. Du är dock den enda som kan njuta av den, såvida du inte kopplar ur hörlurarna, men vi alla vet hur dåliga högtalarna är på en vanlig mobiltelefon. Som tur är så finns det massor av mobilanpassade högtalare som råder bot på detta. De kommer i massor av olika färger och former, vilket innebär att det är möjligt att hitta den perfekta högtalaren för just dig om du forskar fram alternativen som finns. Här listar jag några av dem!

UE Megaboom 3

Om du vill ha den bästa högtalaren för festen så är Megaboom 3 det självklara valet. Oavsett om du har en städad brädspelskväll med kompisarna eller galet poolparty med alla typer av olika människor så är Megaboom 3 ett stabilt val.

För det första är den extremt tålig. I tester som gjorts har den slängts i marken flera gånger men lyckas ändå fungera och ge festen fantastisk ljudkvalitet. För det andra är den helt vattentät – jag nämnde poolparty som exempel av en anledning – vilket gör att det faktiskt går att slänga högtalaren i vattnet eftersom den också flyter. Nu behöver man kanske så klart inte försöka krossa maskinen bara för att den är tålig, men det vittnar om att UE tänkt till när de skapat högtalaren. Ofta är bra ljud det enda som utvecklare tänker på – de glömmer att fester kan vara vilda och att saker tappas i marken. Med en Megaboom får du klockren ljudkvalitet och en högtalare som faktiskt håller.

Megaboom 3 är också mycket snyggt designad och kommer i flera färger: lila, svart, blå, röd, rosa och grön. Ljudet sprids 360 grader, vilket betyder att du med fördel kan placera högtalaren mitt i rummet utan att riskera att musiken inte hörs i någon ände av rummet. Det enda negativa man kan säga är att priset är en bra bit över medel med sina 1 500 till 2 000 kronor. Men som med det mesta annat i världen gäller regeln “Du får vad du betalar för”. Och här får du en absolut topprodukt.

Stabilt budgetalternativ – Anker Soundcore Flare

Vill du inte spendera så mycket pengar, men fortfarande ha en högkvalitativ högtalare som tål lite smällar och erbjuder bra ljud, så kolla in Anker Soundcore Flare. Den riktar också ljudet runtomkring i 360 grader och går att hitta för strax över 500-lappen. Det som framför allt sticker ut är basutgången som är riktigt kraftfull i förhållande till priset. Det finns egentligen inget negativt att säga här heller förutom att batteritiden inte är den bästa och att man får vara försiktig med volymknappen. Den kan nämligen dra på rätt rejält om man inte är lite finkänslig.