Gör mobilen till en stereoanläggning – del 2

Jag fortsätter här att tipsa om bra högtalare för mobilen. Här kommer högtalare som dels passar bra utomhus och på resan, men också är prisvärda.

JBL CLIP 3

JBL CLIP 3 är anpassad för utomhusvistelser och är därför kompakt och vattentät. Den är gjord för att klara väder och vind, och även en del smällar eftersom den är tänkt att kopplas på ditt bälte eller din ryggsäck exempelvis. Formen är rund med en fastsatt hänglåsliknande klämma som kan fästas var som helst egentligen.

Ska du vandra i fjällen eller ut på campingresa är den riktigt smidig att ta med. Vikten är 220 gram och prislappen är inte heller så farlig – den ligger i skrivande stund på strax över 500 kronor precis som Anker Soundcore Flare.

Minirig 3 – bäst för långresan

Minirig 3 unika säljpunkt är dess batteritid. Om du låter den spela på lägre volymer kan batteriet räcka uppemot 100 (!!!) timmar! Batteriet är dock väldigt beroende på volymen – är det storfest och du ska dra på maxvolym håller batteriet inte mer än 5-10 timmar. Den lämpar sig alltså för längre vistelser i vildmarken eller på resor utomlands där du vill lyssna på musik i hotellrummet utan att väcka grannarna. Designen är väldigt speciell och är en klassisk “älska eller hata”-produkt. Personligen tycker jag att den är riktigt snygg, men recensioner på nätet visar att den inte passar alla.

Sonos Play:5

Har du pengar att lägga bör du slänga ett öga på Sonos Play:5. Det är en så kallad trådlös multiroom-högtalare som innebär att den kommer med sex stycken högtalare som kan placeras i olika rum. Du kan sedan spela musik som sprids i hela ditt hem. Prislappen är nästan 6 000 kronor, vilket kan vara för dyrt för många. Det är dock ett riktigt smidigt system som baseras på WiFi och som det är enkelt att köpa till extra enheter till om du skulle behöva fler högtalare.

När Sonos släpper nya tjänster och uppdateringar är det enkelt att installera dessa direkt, vilket gör att du alltid har den senaste mjukvaruteknologin tillgänglig. Ljudnivån är svåröverträffad och enheten går också att styra utan mobilen. Gränssnittet är enkelt att lära sig med lite tid, men allting är så klart lättare med mobilen eftersom de flesta är vana vid det.