Skaffa en fördel i mobilspelen – del 1

Vissa populära spel som PUBG och Fortnite är svåra att spela med touch screen. Det finns dock en del tillbehör till mobilen som gör upplevelsen mer naturlig. Det enklaste du kan göra är att köpa en handkontroll som stöds av din mobil – jag ger tips på handkontroller för mobiler i andra inlägg på denna blogg. Men för de som tycker det är lite överdrivet att spendera pengar på en helt ny kontroll finns det enklare prylar som kan hjälpa.

Avtryckare eller trigger

En trigger hjälper dig att spela 3d-spel, framför allt skjutspel. Det innebär i princip att du klämmer fast en manick på ovansidan av din mobil där du naturligt har ditt pekfinger när du spelar. Sedan ändrar du i spelets inställningar (kräver att spelet stöder detta) och mappar om så att din trigger blir din nya skjutknapp. Då kan du plötsligt fokusera på att röra dig med din touch screen, samtidigt som du bara behöver trycka på triggern för att skjuta. Det är ett mycket enkelt och billigt sätt att skaffa dig en spelupplevelse som mer liknar den man får när man spelar med en vanlig handkontroll.

Det finns massor av olika märken och modeller av dessa triggers, men alla fungerar på i princip samma sätt. Vissa är anpassade mer till iPhone medan andra är till Android. Kolla recensioner och priser innan du bestämmer dig så att du får ett så prisvärt köp som möjligt. Du ska kunna komma undan med en bra produkt för runt 50 kronor om du letar ordentligt.