Smarta plånboksfodral

Vi alla har säkert ett mobilskal runt vår mobiltelefon för att skydda den mot krossat glas och repor, kantstötta hörn och fula fingeravtryck. Men ett ännu säkrare skydd, för att inte tala om snyggt, är ett mobilfodral eller plånboksfodral med annat namn.

Ett plånboksfodral ser ut som en plånbok men har också en speciell plats för din smartphone – ofta med ett inbyggt skal som är lätt att byta och med ett litet klick sätta dit telefonen och ta ur den igen. Andra finesser är kortfack, snäppspännen, lås och så vidare.

Anpassat till telefonmodell

När du köper ett fodral till mobilen bör du se vilken telefonmodell du har så du köper ett fodral som passar. Ofta kan du köpa ett fodral som är gjort för flera modeller, men däremot kan det bli knepigt om du ska byta från en iPhone till en Samsung som vanligen är mycket större. Om du däremot växlar telefon från samma tillverkare och kanske bara byter upp dig från den näst senaste modellen till den nyaste på marknaden är det troligt att ditt fodral fungerar även till den.

Telefonen i en lyxförpackning

När allt kommer omkring ser ett flott plånboksfodral lite extra lyxigt ut. Tänk dig själv när du går ut på

stan och ska shoppa en vanlig plånbok – ofta lägger du lite mer energi vid den än om du bara ska köpa ett kortetui eller liknande. Samma sak gäller ofta ett fodral till telefonen eftersom den kan agera plånbok samtidigt. Har du många kort som ska samsas i samma fodral är det bra om du köper en variant med extra många fack för kreditkort, SL-kort eller vad du nu använder. Du kan även se över betydelsen att gå omkring med lite kontanter på dig och därmed välja ett fodral med sedelfack. Man vet aldrig när bankernas tekniksystem eller butikernas kortläsarsystem ligger nere eller när bankomaterna strular. Ha alltid lite cash på dig för säkerhets skull!

Skal och fodral

Kort sagt är ett fodral till för att peka på din personlighet och samtidigt skydda din käraste ägodel,

telefonen. Ett tips är att köpa ett fodral i genuint och elegant läder, det håller längre. Passa även på att köpa mobilskal till Samsung alla olika modeller eller till din iPhone om du äger en sådan för att stoppa i fodralet eller ha något att växla mellan.

Tunt eller tjockt fodral?

Gillar du att gå med din telefon i fickan eller brukar du lägga den i handväskan? Om du bär den i fickan kan det vara skönt att ha ett extra tunt plånboksfodral så att det varken ser eller känns otympligt när du går. Prova ett material som gör plånboksfodralet slimmat eller välj en variant med färre kortfack och finesser inuti.