Jobba och studera mobilt med tangentbord

Att jobba eller studera hemifrån kräver allt som oftast bara att du har tillgång till internet och kan skriva. Att skriva längre texter på mobilen är fortfarande en milstolpe som smartphone-giganterna inte lyckats nå. Fram tills att de lyckas är ett bluetooth-tangentbord en säker väg att gå.

Storleken har betydelse

Det finns tangentbord som är lika små som smartphones. Det är naturligtvis en fördel när det kommer till portabilitet, men är kanske inte optimalt rent ergonomiskt eller komfortmässigt. Jag personligen föredrar tangentbord som egentligen är gjorda för läsplattor. De har en mer “normal” storlek, med nackdelen att de inte går att packa ned lika enkelt i fickan. Det finns dock hopvikbara modeller som löser den biten, men de brukar kosta lite mer.

Som flitig skrivare på min mobil vill jag också poängtera vikten av bra känsla och kvalitet i knapparna. Det ska vara lite klickljud så att det både hörs och syns när man skriver – annars behöver man ständigt kontrollera om det som skrivits faktiskt nått fram till mobilen. Också viktigt med en bra app. Officepaketet för Android är bra, men det finns också betydligt enklare alternativ för de som har specifika krav på sin ordhanterare.