Bästa mobilen och tillbehören för barn

Det har blivit viktigare idag än någonsin tidigare för föräldrar att förse barn och tonåringar med en egen smartphone. Att kunna hålla kontakt med de yngre familjemedlemmarna är vitalt av många anledningar. Som förälder vill du veta var barnen är, om de missat bussen eller tåget, om de går hem till en kompis, om de känner sig sjuka eller behöver skjuts hem. Mycket kan hända och en mobil ger bättre trygghet för familjen.

Tidigare fick barnen oftast ärva föräldrarnas gamla mobil. Idag vill barn och tonåringar ha en egen ny mobil eftersom de nya funktionerna är oerhört lockande. Dessutom är det inte kul när kompisen kommer med en sprillans ny mobil och dom sitter där med en gammal modell. För att kunna hitta en prisvärd mobil till de yngre i familjen måste du dock leta utanför Iphone-världen. En smartphone till budgetpris finns att hitta hos Android-mobiler. De kinesiska mobilerna håller idag bra kvalitet, har de flesta funktionerna, en bra kamera och ett betydligt lägre pris. Varumärken som Huawei P smart samt Xiaomi Poco M3 är exempel på prisvärda mobiler på runt 2000 kronor.

Som förälder behöver man förstå att barn (och ungdomar) inte inser vad en mobil faktiskt kostar. De tappar sin smartphone och kommer hem gråtande och vill ha en ny. Se till att mobilen till de yngre familjemedlemmarna har ett skal eller fodral som skydd. Gör det roligare för barnen genom att skaffa fina klistermärken hos Store.nu att fästa på mobilens skal. Här finns ett stort sortiment av klistermärken att välja mellan till bra pris. Med klistermärken med teman såsom Pokémon, Dragon Ball, Star Wars, Hello Kitty, gaming och mycket mer kan barnen sätta en egen personlig prägel med sina favoritmärken på mobilen. Barnen kan dessutom fortsätta ha roligt med sina klistermärken och fästa dem på andra ägodelar såsom anteckningsböcker för skolan, skateboarden eller laptopen.

Det absolut bästa och viktigaste skyddet till barnens mobil är ett mobilskydd. Det finns barn som är mer klumpiga eller oansvariga än andra men olyckan kan lätt vara framme oavsett hur försiktig ditt barn är med sina ägodelar. De bästa mobiltillbehören är definitivt ett mobilskydd och gärna ett skärmskydd. Ett skydd för mobilen är en billig försäkring. Hybridskydd är ett bra val för barn eftersom de är tillverkade av hårdplast men har en mjuk interiör. Detta skydd är lite större men skyddar betydligt bättre än andra skal om barnet tappar mobilen. Tonåringar vill vanligtvis ha snygga och trendiga mobilskal som är tunnare än hybridskyddet men som ändå ger ett bra skydd för mobilen.

För att se till att hela ditt barns smartphone är skyddad bör du dessutom skaffa ett skärmskydd. Syftet med detta skydd är att se till att mobilen är skyddad från sprickor eller repor. Repor orsakas oftast av metall som skrapar mot mobilens skärm i fickan eller skolväskan som exempelvis nycklar eller liknande. Det finns två olika typer av skärmskydd varav det ena är plast och den andra är flytande. Bäst av dessa två är skyddet av plast som förutom att det är lättare att applicera skyddar mobilen bättre.