Skydda din telefon med mobilskal

I ett tidigare inlägg skrev jag att öronsnäckor och hörlurar antagligen var de mest populära mobiltillbehören. När jag tänker efter ligger nog mobilskalen på samma nivå. Det finns en enorm uppsjö av skal att välja bland. Vissa skyddar bara, vissa ger mobilen en lyxigare eller skräpigare design och andra slänger in en plånbok, nyckelhållare och allting där emellan. Mobilskal är definitivt det som mest kan varieras och anpassas utifrån dina önskemål och din stil.

Designa ditt eget skal

Trenden att designa ditt eget skal utifrån dina preferenser är en trend som hållit i sig länge. Det är inte svårt att förstå – alla vill vi sätta vår personliga prägel på det objekt som blivit så centralt i nästan allas vardag och arbete. Det finns många företag som erbjuder tjänsten och det är viktigt att välja ett som du känner förtroende för. Vissa erbjuder bara en tjänst som i princip printar ditt önskade motiv på ett billigt plastskal medan andra lägger ned mer tid och energi på arbetet. Kolla upp företagen som ser intressanta ut för att se att de inte bara målar upp guld och gröna skogar, utan att de faktiskt kan leverera också. Är du händig och pysslig av dig finns det många guider som visar hur du kan göra ditt eget skal från grunden.

Grundläggande kriterier

Oavsett vilken typ av skal du vill ha så bör alla täcka vissa grundläggande aspekter. Skalet ska göra mobilen mer stöttålig, brandsäker, och ska helst inte påverka vikten eller batteritiden nämnvärt. Att materialet dessutom är miljövänligt är något som inte skadar. Det låter som enkla krav, men det finns massor av producenter av mobilskal som inte lyckas med detta. Branschen är enormt konkurrenskraftig och det är enkelt att komma undan med fusk eftersom att det är svårt att få en känsla av kvaliteten genom en bild online.