Olika sätt att fästa mobilen i bilen

Du ska inte använda mobilen när du kör bil. Så enkelt är det. Det kan leda till åtal och inte minst katastrofer. Med det sagt, så kan mobilen användas som GPS och alla som kört bil med mobilen vet att den gärna försvinner under sätet eller kan åka omkring i sätet bredvid vid hårda inbromsningar eller svängar. Här är produkter som håller din mobil på plats när du är ute och åker.

Telefonhållare UNISYNK

Telefonhållaren från UNISYNK fungerar med nästan alla telefoner, oavsett modell. Hållaren fästs på instrumentbrädan och sedan lägger du bara in mobilen och vinklar så att du kan se den från förar- eller passagerarsätet, beroende på vad syftet är. Det är möjligt att vrida telefonen så att den ligger i antingen horisontellt eller vertikalt läge. Med tanke på att det bara är en gummianläggning kan priset på nästan 300 ses som dyrt. Det ska dock sägas att nästan alla konsumenter som recenserat produkten är imponerade av hur länge hållaren sitter fast, även för de som använt den i flera år. En negativ sak som rapporterats är att det kan vara lite meckigt att justera hållaren när man byter till en annan mobilmodell. Det kan framför allt vara problematiskt om flera familjemedlemmar med olika telefoner ska använda samma hållare.

Carwise Antiglidmatta

Jodå, det finns budgetalternativ även i telefonhållarbranschen. Om 300 för en telefonhållare känns onödigt, finns det enklare och billigare varianter. Carwise Antiglidmatta är ett exempel på detta. Det är precis som det låter – en matta som fästs på instrumentbräda där du sedan lägger din mobil. Oavsett hur ryckig bilkörningen är så sitter mobilen stabilt fast. Nycklar, mynt och andra saker som tenderar att försvinna i bilen går också att använda på mattan.