Jobba med mobilen

Det brukar talas om att mobilen är en av våra käraste ägodelar och faktum är att det för många inte är en överdrift. För den som dessutom använder mobilen i arbetsvardagen är det självklart än mer viktigt att vara rädd om den. Idag finns det dessutom avancerade tillbehör som gör mobilen än mer värdefull.

Vad är viktigt att tänka på när det gäller jobbmobiler som är utrustade med professionella tillbehör? I den här artikeln diskuterar vi mobilen utifrån ett arbetsmässigt perspektiv. Ta del av tips på hur du får ut mest av din jobbmobil samtidigt som du skyddar din ägodel.

Ökat mobilanvändande

I takt med att internet blivit allt mer tillgängligt har även det mobila användandet ökat på arbetsplatser. Mejlen synkroniseras till mobila enheter med syftet att göra personalen mer tillgänglig, men även arbetsvardagen mer flexibel. Även om arbetsmiljön måhända är bättre på kontoret är det fler som väljer att jobba hemifrån när möjligheterna ges. De nya “hemmakontoren” bidrar så klart också till ett ökat mobilanvändande när människor arbetar.

Företag eller privatpersoner kan välja att investera i integrerade system som på olika sätt bidrar till en effektiviserad arbetsvardag. Det kostar å ena sidan en hel del pengar att effektivisera mobilanvändandet, men å andra sidan är det en lönsam investering. Faktum är att även privatpersoner har möjligheter att finansiera den här typen av investeringar tack vare tillgängliga tjänster online.
Även om dagens smarta enheter håller hög klass när det gäller standardfunktioner väljer många företag att utrusta personalens mobiler med avancerade tillbehör. Det kan vara allt från hållbara mobilskal eller GPS appar till smarta molntjänster och andra tekniska lösningar.

I en tid då sociala medier och det visuella berättandet blivit en central del i många företags vardag är även kreativa tillbehör populära. Det kan vara allt från professionella fotoappar till avancerade redigeringsprogram som installeras i mobilen. Tänk på att skydda mobilens innehåll och var noga med att säkerhetskopiera mobilen. Det är en trygghet när du använder mobilen och framför allt om den skulle gå sönder eller hamna på villovägar. En del väljer att investera i någon form av mobilförsäkring, men det bör nämnas att dessa försäkringar inte alltid är lönsamma i det långa loppet.